A RENDELÉSEMRŐL

Belgyógyászattal, ezen belül gastroenterológiával (azaz az emésztőszervek betegségeivel) foglalkozom. Rendelésemen többnyire emésztőszervi betegek jelennek meg – ez így is a betegségeknek igen tág csoportja. Ha valamilyen más szakorvos segítségére is szükség van, akkor szívesen ajánlok olyan kollegát, akinek szakértelmében magam is megbízom.

A leggyakoribb tisztázásra váró panaszok:  visszatérő hasi fájdalom, puffadás, súlyvesztés, véres széklet, de gondozok krónikus gyulladásos bélbetegeket (Crohn kór és colitis ulcerosa), végzek vastagbél rák szűrést, Helicobacter pylori vizsgálatot és un. eradikációs kezelést is. Egyre többen keresnek fel különböző étellel kapcsolatos panaszok – búzaliszt, tejcukor érzékenység, étel intolerancia vizsgálat miatt.

Rendszerint kedden és csütörtökön 14:00 és 19:00 óra között rendelek, előfordulhat, hogy valamilyen konferencia, vagy szabadság miatt egy-egy rendelés elmarad, kivételesen a hét más napján fogadok betegeket.

A hozzám forduló betegeim egyeztetett időpontban érkeznek (bejelentkezés asszisztensnőm telefonján (30/9708618), az enyémen (30/9715854) vagy rendelési időben a vonalas számon (1/2121923) történhet). Bár nagyon igyekszem a megbeszélt időpontokat tartani, kisebb csúszások előfordulhatnak, emiatt előre is és utólag is elnézést kérek.

Ha sürgős segítségre van szükség, akkor azt a bejelentkezéskor szíveskedjenek megmondani – igyekszem ezekben a kivételes esetekben a legközelebbi rendelésre helyet szorítani.,

Ahogyan a pontosság a királyok udvariassága, úgy a betegeké az, hogy ha közbejön valami, akkor a megbeszélést időben mondják le – lehetőleg legkésőbb az előző napon, hogy vizsgálatra váró más beteget értesíteni tudjak.

Az új betegek megismeréséhez nyílvánvalóan több idő és munka szükséges, a legfontosabbnak  a kórtörtének megismerését tartom, ezen belül is a beteg aktuális panaszát. A korábban elvégzett vizsgálatok sokat segíthetnek, ezek eredményét célszerű elhozni. Rendelésemen sokféle vizsgálat történhet meg azonnal (másokat a beteg számára megszervezem, vagy miután előkészítést igényelnek, később egyeztetett időpontban végzem). Segítséget jelenthet, ha az új beteg üres gyomorral (a megbeszélt időpont előtt 5-6 órával történik az utolsó, szerényebb étkezés) érkezik. Bonyolultabb esetekben több vizsgálat is szükséges lehet, ilyenkor valószínűleg második találkozásra is sor kerülhet.

Az utóbbi években egyre nagyobb igény van az endoszkópos vizsgálatok altatás mellett történő végzésére – ha ilyen igény van, azt is meg tudom oldani – a beteggel egyeztetett későbbi időpontban.

 A vizsgálatok később megérkező eredményét (pl. laboratóriumi vagy szövettani vizsgálat) E-mailen küldöm betegeimnek (ha nincs E-mail cím, akkor postán).

A vizsgálat (és a kiegészítő eljárások – pl. endoszkópia) tiszteletdíját asszisztensnőmnél lehet rendezni – egyelőre csak készpénzben. Egészségpénztárakkal nem állok szerződésben.

Technikai információk:

  • A rendelő az I. emeleten van, nincs lift.
  • WiFi ingyenes használata rendelkezésre áll.
  • Egy-két kísérőt szívesen és szeretettel látunk, csapatnyi embert már nehezebben tudunk a váróban elhelyezni.